Data: 2003-05-26 15:29:43
Temat: Re: problem z wokiem (dlugawe)
Od: maruda <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
26.05.2003 13:53, osoba o wdzięcznym nicku 'waldek', napisała:
> =========
> A poza tym co takiego można zrobić w woku,
> czego nie da się zrobić na porządnej patelni?
> Nie lepiej zostawić go Chińczykom,
> niż ulegać modzie napędzanej przez producentów
> nieprzydatnego badziewia?
>
Zgadzam się z Tobą, o ile chodzi o średnią przydatność woka, w przypadku
gdy, nasze obcowanie z chińszczyzną jest sporadyczne. Jeżeli jednak,
ktoś to robi częściej, to wok może być przydatny.
Co do jakości różnego rodzaju urządzeń i narzedzi kuchennych, to
faktycznie: większość ich jest zbędna.
Ktoś mi kiedyś podarował 2 woki różnej wielkości (stalowe, teflonowane),
chyba właśnie produkcji Ikei, która staje się na naszym rynku symbolem
tandety (i słusznie). Teflon zszedł po drugim smażeniu.
I jeszcze jedna uwaga. Im więcej gotujemy, im większe mamy doświadczenie
w sprawach kuchennych, tym szybciej konstatujemy, że do dobrego
gotowania wystarczy niezbędne minimum kuchennych statków.
|