Data: 2003-10-24 07:41:02
Temat: Re: proszę o rad
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>>ja akurat, Nell, za wiele Ci nie pomogę, ale trzymam kciuki. spróbuj
>>przyrządzić ryż z mieloną cielęciną i ziołami prowansalskimi. Jeżeli
>>masz dobrą brytfankę, to do pieczenia nawet nie będziesz potrzebować
>>tłuszczu.
>
>
> brzmi ciekawie; niech pomyślę, tzn że mam podgotować ryż, przełożyć do
> brytfanki, na to wyłożyć zmieloną cielęcinę z łużką oliwy z oliwek, ziołami,
> natką i np pomidorami z puszki i do piekarnika? Czy coś przekombinowałam?
> Jak długo piec? (mam gazowy)
>
wiesz, ja zawsze podpiekam "na oko", tzn. od czasu do czasu zaglądam,
czy już mięsko jest user-friendly. A ponieważ mam bardzo słaby wzrok, to
często potrawę sprawdzam "na węch".
A o dodaniu pomidorów do tej pory nie pomyślałam- zaraz jutro wypróbuję :)
--
Magda
|