Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!newsgate.pl
From: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: 'prowiant' na drog
Date: 2 Jun 2003 09:44:01 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 63
Message-ID: <000201c328da$bbef2760$6d00a8c0@ap.siedlce.pl>
References: <bb49n4$bot$1@inews.gazeta.pl> <bb4clf$mff$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bb4fki$qi3$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1054539841 10060 192.168.240.245 (2 Jun 2003 07:44:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Jun 2003 07:44:01 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-Received: from oemcomputer (ppp-cst202.warszawa.tpnet.pl [194.204.131.202]) by
kogut2.o2.pl (Postfix) with SMTP id 9071572ADB for
<p...@n...pl>; Mon, 2 Jun 2003 09:43:46 +0200 (CEST)
X-Received: from oemcomputer (ppp-cst202.warszawa.tpnet.pl [194.204.131.202]) by
kogut2.o2.pl (Postfix) with SMTP id 9071572ADB for
<p...@n...pl>; Mon, 2 Jun 2003 09:43:46 +0200 (CEST)
X-Received: from oemcomputer (ppp-cst202.warszawa.tpnet.pl [194.204.131.202]) by
kogut2.o2.pl (Postfix) with SMTP id 9071572ADB for
<p...@n...pl>; Mon, 2 Jun 2003 09:43:46 +0200 (CEST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158544
Ukryj nagłówki
czy ja mogłabym dostać przepis na te laseczki migdałowe i orzechowe? Jeśli
jest w archiwum, to ja poproszę na prv.
Z góry dziękuję.
Monika
----- Original Message -----
From: "BaJarKa" <b...@g...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, May 29, 2003 10:17 AM
Subject: Re: 'prowiant' na drog
> Użytkownik Kinga Macyszyn napisała:
>
> > Ciasto rabarbarowe Netusi (przepis parę linków niżej, albo w archiwum)
>
> Myślałam też o rababarowym (nie za mokre?),alternatywnie zastanawiam się
> jeszcze nad piernikiem własnej produkcji (ale to jesienno-zimowe ciasto)
> i na pewno zrobię laseczki orzechowe i migdałowe, są pyszne, nie brudzą
> i nie psują się. Zapuszkuję je i można podjadać cały czas :)
>
> > Sałatka z kuskusa - moim zdaniem raczej się nie zepsuje, jest pożywna,
nie
> > brudzi i można ją zrobić w każdych ilościach.
>
> A jak ją robisz? Bo jest wiele wersji, chyba...
>
> > Generalnie na pewno przydadza się płaskie, plastikowe pojemniki do
> > przechowywania żywności - ze 2-3, wprawdzie zajmą trochę więcej miejsca
niż
> > jedzenie "normalnie" upchane, ale przynajmniej potrawy dotrwają w miarę
> > nienaruszone do czasu ich konsumpcji.
>
> Mam takie :)
> Jeszcze myślę o jajkach faszerowanych, bo to specialite de la maison
> (pzdr. dla pana Władka), a mamy małą lodówkę podróżną. Każde jajeczko
> zawinięte w folię alu, a 'na wydaniu' położony listek świeżej zieleniny :)
> Nie chciałabym, by było to typowe jedzenie w drodze typu kanapki + jajka
> twarde + pomidor + kurczak do garści :)
>
> > I woda mineralna, dużo wody mineralnej, raczej żadne inne napoje podczas
> > podróży nie są wskazane, kawa i herbata ew.na postojach.
>
> Woda - tak,(+ kostki lodu i plasterki cytryny), ale i dobra, mocna
> kawa, koniecznie. Z odrobinką cynamonu :)
>
> > Wszystko to oczywiście przy założeniu, że będzie upał :))
>
> Przy :)
>
> > Przyjemnej podróży!!
>
> Dzięki :)
> --
> pa, Bjk.
>
>
>
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|