Data: 2003-06-02 07:44:22
Temat: Re: 'prowiant' na drog
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
No to i ja dziękuję. Nie zauważyłam, że już podano przepis na te czki
----- Original Message -----
From: "BaJarKa" <b...@g...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, May 29, 2003 3:06 PM
Subject: Re: 'prowiant' na drog
> Użytkownik Netusia napisał:
>
> > Ja poprosze o przepis na te laseczki - w zamian sluze przepisem na
> > "piernik" z jablkami ;-)
>
> Tyle samo wagowo mielonych orzechów (laskowych lub włoskich, mogą być
> migdały), co cukru pudru. Na każde 25 dag orzechów - 2 białka. Otarta
> skórka z cytryny, nie muszę mówić, że wyszorowanej?
> Z mielonych orzechów, cukru, białek i skórki cytrynowej zagniatasz
> ciasto, utaczasz z niego jak najcieńszy wałeczek i lukrujesz. Kroisz w
> laseczki (można je zaginać w półkola) i pieczesz w słabo nagrzanym
> piekarniku, na blasze nasmarowanej masłem lub oliwą (cienko)
> Lukier z białka, cukru i odrobiny soku cytrynowego - daję 'na oko', ok.
> szklanki cukru na 1 białko.
> --
> pa, Bjk.
>
>
>
>
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|