Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: próżniowe opakowki-gdzie w Gdańsku
Date: Thu, 27 Nov 2003 10:29:30 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 41
Message-ID: <bq4ftk$n74$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bptt1p$1el$1@news.onet.pl> <bputq0$f3u$1@news.polbox.pl>
<bq1nqp$9bu$1@inews.gazeta.pl> <bq23k2$kt4$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bq4a4j$e99$1@inews.gazeta.pl> <bq4ccf$br6$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bq4ek9$spv$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: ph131.torun.sdi.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1069925111 23780 217.97.59.131 (27 Nov 2003 09:25:11
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 27 Nov 2003 09:25:11 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:180874
Ukryj nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bq4ek9$spv$1@inews.gazeta.pl...
> > ...
> > Kupilam sobie pojemnik do przechowywania
> > wedlin Tupperware no i jest troche lepiej, ale jestem daleka od
zachwytu.
> > ...
> =====
> Czyli, jeśli dobrze zrozumiałem, potwierdzasz, jako użytkownik, opinię, że
z
> reklamy można nieźle żyć?
> =====
To chyba nie jest nowe odkrycie ;).
Nie wykluczam, ze inne produkty Tupperware moga byc swietne i niezastapione
w kuchni, ale ja mam tylko ten pojemnik (opinia wyzej) oraz kubek dla
dziecka (rowniez nie jestem zachwycona). Napewno nie warte swojej ceny. >
> > ...
> > Poki co od czasu do czasu pieke karkowke, doskonala na chleb,
> > ktora po 3 dniach nie jest ani troche gorsza, niz swiezo po upieczeniu,
> mimo
> > braku konserwantow...
> =====
> Ja tylko takie mięsa jadam i w tym się w pełni z Tobą solidaryzuję. Z
> drugiej strony surowe mięsa też są pompowane, tyle, że w trakcie pieczenia
> cała woda z nich wypływa i to co zostaje z grubsza przypomina oryginał.
> Takie czasy...
>
Takie czasy - i lepiej nie bedzie, przynajmniej pod wzgledem konserwantow
pompowanych w mieso. Oby tylko gorzej nie bylo, gdy postep techniczny
umozliwi konstrukcje lepszych nastrzykiwarek, ktore zawartosc miesa w miesie
zmniejsza do 20%... A przyprawy dodawane do miesa, lacznie z czosnkiem, beda
syntetyzowane chemicznie...
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|