Data: 2003-09-05 18:04:44
Temat: Re: przypomnijcie,prosz
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bee wrote:
>
> Użytkownik "Ewik" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bj9l1t$p2o$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > W nawale postów umknęła dobra rada dotycząca wykorzystania kuchenki
> > mikrofalowej do obrania papryki ze skórki.
>
> Szczerze mówiąc nie pamiętam co trzeba było zrobic z tą papryką, może ktoś
> inny się wypowie. A czy jeśli się nie ma pod ręką mikrofalówki to można
> papryki potaktować jak pomidory, tzn. sparzyć je wrzątkiem? Z pomidorów
> skórka schodzi migiem, ale nie wiem czy na papryce to zadziała? Niech
> wypowiedzą się starzy wyjadacze kuchni;)
>
> Gosia
Papryke trzeba przypiec pod opiekaczem, az bedzie miala czarne plamy.
Wyjac, przykryc folia, do ostygniecia. Skorka latwo wtedy zejdzie.
Wrzatek na papryke nie dziala tak, jak na pomidory.
MB
|