Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek Re: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!newsgate.pl
From: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek
Date: 27 Jun 2003 08:16:41 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 50
Message-ID: <04dc01c33c73$ade18710$528f573e@home68z1dftw81>
References: <b7ec7f$t6q$1@atlantis.news.tpi.pl> <b7eeij$e67$1@atlantis.news.tpi.pl>
<054601c30297$a9f79c40$73f2573e@home68z1dftw81>
<b7ejnt$b2g$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1056694601 6571 192.168.240.245 (27 Jun 2003 06:16:41 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Jun 2003 06:16:41 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-Received: from dial-727.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.219]
helo=home68z1dftw81) by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id
19VmWy-00046d-00 for p...@n...pl; Fri, 27 Jun 2003
08:16:20 +0200
X-Received: from dial-727.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.219]
helo=home68z1dftw81) by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id
19VmWy-00046d-00 for p...@n...pl; Fri, 27 Jun 2003
08:16:20 +0200
X-Received: from dial-727.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.219]
helo=home68z1dftw81) by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id
19VmWy-00046d-00 for p...@n...pl; Fri, 27 Jun 2003
08:16:20 +0200
X-Received: from dial-727.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.219]
helo=home68z1dftw81) by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id
19VmWy-00046d-00 for p...@n...pl; Fri, 27 Jun 2003
08:16:20 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161248
Ukryj nagłówki

From: "Gosia_KIKI" <g...@p...onet.pl>
Sent: Monday, April 14, 2003 5:21 PM
Subject: Odp: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek



Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:054601c30297$a9f79c40$73f2573e@home68z1dftw8
1...
> From: "Gosia_KIKI" <g...@p...onet.pl>
>
> No to ja mam pytanie z zupelnie innej beczki - te sliwki maja byc polskie,
hamerykanskie i dobrze namoczone, czy tez nie?
> Barbara
>
>
Zawsze kupowalam takie w torebeczkach kalifornijskie. Przyznam, ze nie
probowalam robic z naszych wedzonych. A i boczek do tego byl wedzony. Surowy
za dlugo by sie smazyl.
*** Gosia_KIKI ***
----------------

Dziala z lekko opoznionym zaplonem, Gosiu, totez wybacz, ze dopiero teraz znalazlam
Twoja odpowiedz.
Sloneczko Drogie .. sliwki wedzone to nie to samo, co suszone....
Kalifornijskie, czyli hamerykanskie.. ale one sa, o ile dobrze wiem, wlasnie tylko
wedzone..
a te nasze, wegierki, najlepsze, nawiasem mowiac na powidla, mozna suszyc w
piekarniku, najlepiej po uprzednim wyjeciu pestek...
stanowia tez wlasnie nasze, polskie, swietny dodatek do bigosu.
Pytajmy zatem na naszych targach o nasze wegierki, bo one powoli gina, wypierane
przez sliwe kalifornijska...
Pytajmy demonstracyjnie lub nieco agresywnie, czyli.. po zadaniu pytania nie kupujmy
w tym miejscu innych sliwek.. jak juz musimy,
kupmy u innego sprzedawcy, tworzmy wrazenie, ze nie pasuja nam te wieksze sliwki...
bo taka jest prawda, ze nic naszych polskich odmian nie zastapi.
Nie dajmy sie zwariowac i nie doprowadzmy do sytuacji, kiedy bedzie tak, jak obecnie
jest z jablkami.. mamy piekne, blyszczace,
okregle kartoflane jabluszka, ktore swietnie sie sprzedaja..szczegolnie w eksporcie..
ale.. ja ich nie jadam....
szukam naszych szarych renet, dobrej, chrupkiej papierowki, no i antonowki.. ktora,
niestety nie przechowuje sie..
a nasze stare odmiany, takie jak malinowka, grochowka - fakt drobne... ale jakze
smaczne, soczyste.. no i przechowywaly sie 'same' w
tych piwnicach, ktore nie mialy ogrzewania...
Barbara




---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.493 / Virus Database: 292 - Release Date: 2003.06.26


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.06 ktabaczynski
27.06 Wkn
27.06 Basia
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"