Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!lublin.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!news.tele.dk!63.211.125.72!cyclone
2.usenetserver.com!news-out.usenetserver.com!newscon06.news.prodigy.com!news-k1
2.news.prodigy.com!prodigy.com!not-for-mail
From: "afc" <f...@p...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pumpkin pie
Date: Tue, 10 Oct 2000 19:10:04 -0700
Organization: Prodigy http://www.prodigy.com
Lines: 57
Message-ID: <8s0id1$5i60$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
References: <8rt3ct$71b$1@news.tpi.pl> <8rtr0r$2o8i$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
<8ru3gg$h5n$1@news.tpi.pl> <8ru4af$2v52$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
<8rvr0c$akd$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ppp-207-104-250-18.irvn11.pacbell.net
X-Trace: newssvr05-en0.news.prodigy.com 971230433 4504157 207.104.250.18 (11 Oct 2000
02:13:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@p...net
NNTP-Posting-Date: 11 Oct 2000 02:13:54 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35288
Ukryj nagłówki
beta wrote in message <8rvr0c$akd$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik afc <f...@p...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:8ru4af$2v52$...@n...news.prodigy.co
m...
>>
>>
>> beta wrote in message <8ru3gg$h5n$1@news.tpi.pl>...
>> >
>> >Użytkownik afc <f...@p...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>> >napisał:8rtr0r$2o8i$...@n...news.prodigy.co
m...
>> >>
>> >>
>> >> beta wrote in message <8rt3ct$71b$1@news.tpi.pl>...
>> >> >moze ktos wie jak zrobic taki placek? Sorry, jesli juz była o tym
>mowa,
>> >ale
>> >> >nie moge znalezc....
>> >>
>> >> Amerykanie przewaznie jedza pumpkin pie na Dzien Dziekczynnienia.....
>> >Dzieki
>> >> Bogu to swieto jest tylko raz w roku.
>> >> F.
>> >>
>> >> Ale nie o to pytałam.....
>> >
>> wiem...jesli chcesz koniecznie przepis na to obrzydlistwo dam Ci go
>jutro..
>> F.
>>
>> Bardzo poproszę:))
>
Przepis na pumpkin pie wg. Marthy Stewart, najwiekszego autorytetu
kulinarnego w USA
1 dynia o wadze ok1.5 kg
4 rozmacone jajka
1/2 szklanki miodu
1/4 szklanki melasy
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki slodkiej smietanki kremowki
1/2 lyzeczki imbiru
1/2 lyzeczki cynamonu
1 lyzeczka soli
pokroic dynie, usunac pestki. Gotowac na parze ok 2-30 minut lub az bedzie
miekka. Lyzeczka wybrac miazsz ze skorupy. Lekko ostudzic. Zmiksowac w
malakserze na gladka mase. Odmierzyc 3 szkalnki pure z dyni. Zmieszac z
pozostalymi skladnikami. Wlac do foremki wylozonej ciastem ( podaje przepis
na mase a nie na ciasto na paja, to kazda gospodyni albo sama zna albo
kupuje gotowe ciasto ) Piec w goracym piekarniku ok. godziny, az sie masa
zetnie. Ostudzic. Przed podaniem przybrac bita smietana.
Smacznego...brrr
F.
|