Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.
onet.pl
From: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pychotka z twarogu
Date: 17 Jun 2004 18:37:52 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 27
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
References: <40d1b16d$1@brown.gdansk.sprint.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1087490272 21740 213.180.130.18 (17 Jun 2004 16:37:52
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jun 2004 16:37:52 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 80.50.26.206, 192.168.243.42
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205096
Ukryj nagłówki
>
> > Podoba mi się ten przepis, ale czy mogłabym cię prosić o uporządkowanie
> tego
> > przepisu, bo pojawiło się tyle pytań...i już zgłupiałam.
> >
> > Konkretnie napisz: ile wagowo twarogu, masła i mąki?
>
>
> A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
> waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
> różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka ( w
> przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro na
> pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
> różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
> Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.
>
> Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z kuchnią
> rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś ciekawego.
> Pozdrawiam Lena
>
> Zrobiłam z połowy porcji na próbę. Wszystkim smakują ! Będę je robiła
codziennie, przynajmniej przez najbliższy czas... póki nie "wyszczotkujesz"
znów czegoś ciekawego. Pozdrawiamy. Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|