Data: 2003-10-24 14:07:06
Temat: Re: [pyt] ajerkoniak
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 2003-10-23 at 11:46, Jerzy Nowak wrote:
> STOP!
> Dość tych podróbek co to śmią nazywać się Ajerkoniakiem.
> To co tu proponujecie to likiery mleczne z dodatkiem jajek.
>
> Prawdziwy ajer nie ma kropli mleka. Jest robiony tylko z żółtek.
> Bierze się ich 16 i kręci w makutrze z cukrem 400g + wanilia ale niezbyt dużo.
> Po dokładnym utarciu a to trochę potrwa wlewać stopniowo (0,5 l) wodkę 40%.
> Przelać ;-))) przełożyć do butelek 0,5 l (szt.2 ) i uzupełnić do pełna koniakiem
> lub winiakiem. Moc powinna byc pomiedzy 18-25%.
> To zależy od żółtek jakie duże będą.
> Smacznego.
> pozdr. Jerzy
No dobra, kupilam ajer, kupilam koniak, problem mam teraz tylko z
butelkami ;-) Mam nadzieje, ze sie cos znajdzie...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|