Data: 2003-09-23 09:00:03
Temat: Re: pytania przetworcze
Od: Anna Kowalska <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 23 Sep 2003 06:19:18 GMT, "Ewa Szczęśniak"
<e...@b...uni.wroc.pl> wrote:
>Suszone maja inny smak.
>Przemrozona tarnina to sie u nas bierze na tarninowke
A produkcja jak dereniówki, wiśniówki itp?
>, a przemrozony glog w mojej
>rodzinie nigdy nie byl uzytkowany... On raczej na smaku nie zyskuje po
>przemrozeniu :-). )
A, znaczy się muszę zebrać i ususzyć. W zasadzie to nawet nie
pamiętam czy po przymrozkach on jeszcze wisi na drzewie.
Zresztą nigdy nie próbowałam smaku, ale skoro ludzie znaleźli
zastosowanie dla derenia (fuj), to i głóg może mogłabym jakoś
wykorzystać :-))
Pozdrawiam,
Anka
|