Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw
.edu.pl!uw.edu.pl!lublin.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "vpw" <v...@s...org>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: pytanie do uzytkownikow kuchni z plytami ceramicznymi
Date: Tue, 12 Nov 2002 23:32:15 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: v...@f...onet.pl@ph20.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <aqtegl$k8b$1@news.onet.pl>
References: <aqfus8$5qa$1@news.tpi.pl> <aqqqma$aov$1@news.onet.pl>
<aqr2j8$5qc$1@news.onet.pl>
Reply-To: "vpw" <v...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ph20.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1037188437 20747 213.76.103.20 (13 Nov 2002 11:53:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Nov 2002 11:53:57 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
User-Agent: Hamster/1.3.23.205
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:16021
Ukryj nagłówki
<j...@o...pl> wrote in message news:aqr2j8$5qc$1@news.onet.pl...
> vpw <v...@s...org> wrote:
> > Zegar to super sprawa.
>
> Dokladnie. W pelni zasluguje na swoja cene (ok. 100 zl roznicy w cenie
> kuchenek).
> 1. Zamontowanie na stale do kuchenki to jedyne sensowne miejsce dla
> "minutnika" - jakbym uzywal minutnika niewbudowanego to zaraz by
> upadl, zawieruszyl sie, itp - a tak to jest i sie uzywa.
> 2. Jest fantastyczna zabawka dla rocznego dziecka :-))
>
>
> > Jesli jeszcze wylacza ci kuchenke po uplywie czasu to
> > po prostu jest niezastapiony. Ja czesto wstawiam ciasto do piekarnika,
> > nastawiam zegar i wychodze z domu. Podobnie np. z gotowanie.
>
> Powaznie? A co sie dzieje z ciastem zostawionym w wylaczonym, ale
> wciaz nagrzanym piekarniku. Jakos przeliczasz "dopiekanie" w
> stygnacym piekarniku i odpowiednio zmniejszasz czas wlasciwego
> pieczenia? Nigdy sie nie pomyliles (nic sie nie przypieklo) ?
>
Jakos sie nie udalo. Co prawda moje zdolnosci kulinarne jesli chodzi o
ciasta koncza sie na murzynku i kupnych ciastach z torebki (no moze, jeszcze
biszkopt i karpatka). Moj piecyk ma ta nature, ze strasznie szybko sie
nagrzewa (do 180 st w jakies 5-6 min) ale i tak samo szybko traci
temperature. Jak konczy sie czas to wlacza sie jakas dmuchawa, ktora usuwa
cale cieple powietrze przez otwory nad drzwiczkami. Tak wiec ciasta jak
widzisz niewymagajace pieke, a ponadto te 5 minut po 40 min w piekarniku to
juz niewiele im moze zaszkodzic.
vpw
|