Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pytanie-letnie zupy Re: pytanie-letnie zupy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pytanie-letnie zupy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanie-letnie zupy
Date: Tue, 30 Jul 2002 12:26:51 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <ai5pc1$2q8$1@news2.tpi.pl>
References: <ai5n2m$f79$1@news.tpi.pl> <ai5oai$lkj$1@news.tpi.pl>
<ai5ohl$mm9$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: skorupski.net.autocom.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1028024513 2888 213.134.168.61 (30 Jul 2002 10:21:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Jul 2002 10:21:53 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:117974
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ai5ohl$mm9$1@news.tpi.pl...
> > Jesli ktos zapragnie to podam przepis na zupe cytrynowa jak wroce;)
>
>
> Ja zapragne;-)
> Zdazysz przed 15-ta, zebym po pracy mogla stosowne zakupy zrobic?

No dobra, jeszcze nie wyszlam:) Przepis jest intuicyjno-pamieciowy.
Skladniki:
- 4 ladne (!!!) dojrzale cytryny - ladna szczegolnie musi byc skorka. Jak
male to wiecej sztuk.
- baza do zupy do wyboru - bulion warzywny, lekki rosolek, co kto woli. Nie
przepadam za tym kostkowym, wole ugotowac skrzydelko czy dwa z jarzynami.
- ryz
- smietana 18% (hmm, na oko to ze 3 lyzki)

Cytryny dokladnie szorujemy pod goraca woda, parzymy - koniecznie! Ucieramy
na tarce (malutkie oczka) skorke, wrzucamy do bulionu i pomalutku gotujemy z
10 minut.. W czasie gotowania sprawdzamy organoleptycznie ;) kwasnosc zupy i
w razie potrzeby wciskamy sok z cytryn prosto do zupy. Gotujemy ryz na sypko
(przepisy na sypkosc gdzies ponizej;) osobno. Jak zupa osiagnie pozadana
kwasnosc, to do kubka lub czegos innego dajemy smietane i powolutku
rozcienczamy ja zupa. Czasem mi sie nawet udaje i smietana sie nie zwarzy;)
Potem te smietane przelewamy do zupy, ja z reguly dodaje jeszcze na chwile
ugotowany ryz, zeby "przeszedl" zupa i gotowe. Podaje raczej niezbyt gorace.

To na tyle:) Pedze na zakupy

Marta


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.07 czarek
30.07 Maria Urbanczyk
30.07 Kama
31.07 Calla
31.07 Maria Urbanczyk
31.07 Agnieszka Litwin
01.08 PatryCCCja
01.08 Agnieszka Litwin
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"