Data: 2002-05-21 19:49:54
Temat: Re: pytanie o kebab
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
>> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>> >Tomek W.
>
>> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
>> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
> Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
> I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
> Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?
jeszcze jest cevapcici, podobna rzecz. A to serbsko-chorwacko-no ogólnie
jugosławiańskie byłe i obecne.
Co do döner kebab, to jest on robiony z mięsa wołowego, kurczaków i
jagnięciny, różne są wersje. Płaty mięsa przekładane mielonką i
przyprawami.
Waldek
|