Data: 2005-11-04 08:40:20
Temat: Re: racuszki na kwaśnym mleku
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "RW" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dkeaqi$tbs$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik " ania" <a...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:dji7g0$jn5$1@inews.gazeta.pl...
> > 200 mln kwaśnego mleka
> > 150 g mąki
> > 3 jajka
> > 3 łyżki cukru pudru
> > jabłka pokrojone w kostkę
> > szczyptka soli
> >
> > Żółtka utrzeć z cukrem dodać kwaśne mleko, mąkę, szczyptę soli, ubitą
> > pianę
> > z białek i na końcu dodać jabłka. Smażyć na wolnym ogniu.
> >
> > Polecam racuszki, są bardzo smaczne i przygotowuje sie je w kilka
minut!!!
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
> > http://www.gazeta.pl/usenet/
>
> Ale skąd kwaśne mleko?..chyba kupie sobie krowę;0
>
> Wiesiek
>
Nie wiem skad piszesz..ale np w Lublinie na targu mozna dostać mleko och
chłopa - nalewane do
butelek koło mnie kosztuje około 1,20 za litr
doskonale sie zsiada i kwasi...a keasic mozna jiż np "przemysłowym" kefirem
a ten smak ;)))))))))))))
Pozdrawiam słonecznie
Marek
|