Data: 2006-08-25 07:08:28
Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:eckh5o$lfp$1@inews.gazeta.pl...
> Dorota napisał(a):
>
> > Zrobiłam rafaello dla brata na urodziny. Okazało się jednak, że nie
wrócił z
> > rejsu jeszcze. Ile wytrzyma taki deser w lodówce ( w składzie śmietana
30,
> > bita śmietana, czekolada i wiórki), żebyśmy się nie potruli?
> > Czy zrobione w środę wytrzyma do niedzieli? Bo nie wiem czy je teraz
> > konsumawać samodzielnie na śniadanie, obiad i kolację, czy mogę poczekać
te
> > kilka dni i użyć zgodnie z przeznaczeniem?
>
> Możesz zamrozić, rafaello nie praktykowałam, ale jakieś śmietanowe torty
> z owocami mroziłam, było ok :)
Ja z kolei nie mroziłam tortu, za to rafaello tak i doszlam do wniosku, że
takie częściowo rozmrożone rafaello jest lepsze niż świeże, smakuje jak
pyszne, kokosowe lody.
pozdrawiam
Basia
> --
> pa, BBjk
|