From: "asia" <j...@h...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8sh3m0$5tg$1@news.tpi.pl> <3...@f...onet.pl>
<8sh7eg$el3$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: ręcznie robiony makaron
Date: Tue, 17 Oct 2000 12:09:55 +0200
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
Message-ID: <39ec2538$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 17 Oct 2000 12:08:56 +0200, rtr.hanslik.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.onet.pl!news.vogel.pl!rtr.hanslik.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35607
Ukryj nagłówki
Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
news:8sh7eg$el3$1@news.tpi.pl...
> oczywiscie ze jest, problem w tym ze ja bardzo nie lubie robic ciasta na
> makaron tudziez pierogi, cala kuchnia w mace
eeee, nie przesadzaj. Cicho siedzialam jesli chodzi o makaron, ale pierogi
to moja specjalnosc.
Ostatnio odkrylam pyszne nadzienie do pierogow. Sklada sie z :
25 dag drobnej fasolki (w oryginale jest to fasolka mung, takiej tez uzylam,
ale mysle ze moze byc inna lub np soczewica)
4 ziemniaki
mala cebula
zabek czosnku
1/2 lyzeczki kminku mielonego
1/2 lyzeczki nasion kolendry
1/2 lyzeczki nasion gorczycy
1/4 lyzeczki kurkumy
1/2 lyzeczki imbiru
szczypta chilli
sól
Ziemniaki i fasolke gotujemy, osobno oczywiscie. Ziemniaki kroimy po
ugotowaniu w nieduza kostke. Cebule i czosnek podsmazamy na oleju, dodajemy
przyprawy i po chwili ziemniaki i fasole. Chwile smazymy (trzeba mieszac bo
latwo sie przypala!). I nadzienie gotowe. Polecam!
|