Data: 2000-10-17 10:09:55
Temat: Re: ręcznie robiony makaron
Od: "asia" <j...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
news:8sh7eg$el3$1@news.tpi.pl...
> oczywiscie ze jest, problem w tym ze ja bardzo nie lubie robic ciasta na
> makaron tudziez pierogi, cala kuchnia w mace
eeee, nie przesadzaj. Cicho siedzialam jesli chodzi o makaron, ale pierogi
to moja specjalnosc.
Ostatnio odkrylam pyszne nadzienie do pierogow. Sklada sie z :
25 dag drobnej fasolki (w oryginale jest to fasolka mung, takiej tez uzylam,
ale mysle ze moze byc inna lub np soczewica)
4 ziemniaki
mala cebula
zabek czosnku
1/2 lyzeczki kminku mielonego
1/2 lyzeczki nasion kolendry
1/2 lyzeczki nasion gorczycy
1/4 lyzeczki kurkumy
1/2 lyzeczki imbiru
szczypta chilli
sól
Ziemniaki i fasolke gotujemy, osobno oczywiscie. Ziemniaki kroimy po
ugotowaniu w nieduza kostke. Cebule i czosnek podsmazamy na oleju, dodajemy
przyprawy i po chwili ziemniaki i fasole. Chwile smazymy (trzeba mieszac bo
latwo sie przypala!). I nadzienie gotowe. Polecam!
|