Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!polnews.pl!not-for-mail
From: "Monisiatko" <M...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: relacja
Date: Mon, 30 Sep 2002 11:35:29 +0200
Organization: PolNEWS - http://www.polnews.pl
Lines: 50
Message-ID: <0...@p...pl>
References: <an196i$m34$1@news.onet.pl> <0...@p...pl>
<0...@p...pl> <an7jvh$a8r$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: swift.atra.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: swift.atra.com.pl 1033378529 1567 194.181.190.181 (30 Sep 2002 09:35:29 GMT)
X-Complaints-To: h...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Sep 2002 09:35:29 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: 195.116.193.131
X-Original-NNTP-Posting-From: ssegw-1.comarch.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:127161
Ukryj nagłówki
>> cos sie pokrecilo - to mial byc mail w watku Joanny Duszczynskiej -
>relacja z
>> pieczenia tortu jablkowo-kokosowego........
>
>Jak u mnie to do tego wątku trafił... :-)
no to u mnie widac inaczej....
>
>> >bardzo, bardzo smaczne... lekko cieple jest doskonale
>
>A ja właśnie zauważyłam coś innego - lepsze na drugi dzień - jak to się ze
>sobą przegryzie... Znaczy kwestia gustu
jeszcze dzis nie jadlam, wiec nie wiem. wieczorem tez bylo dobre:)
>
>> >4. nie dalam soku z cytryny - nie wiedzialam kiedy, nie dalam.
>
>A ja wlałam do tej masy... na koniec.
>Jednak smak/aromat cytrynowy to było czuć z nieupieczonego ciasta, a po
>upieczeniu jakoś znikł... a może się wkomponował?
ciasto torche skorka cytrynowa czuc.
>
>> >ciasto zdecydowanie wspaniale
>
>Jeśli się lubi kokosa...
jesli sie lubi KOKOS:))))
Niestety mojej teściowej nie podpasowało :-(
>Po 20 latach znajomości z moją teściową dowiedziałam się, że kokos-nie.
>Powiedziała, ze woli zwykłą szarlotkę, ale też miałam. :-)
mojej posmakowalo, innego ciasta nie bylo, ale to zjedli i bardz, bardzo
chwalili.
>
>Reasumując warto zrobić - ciekawy smak, aczkolwiek trochę męczące wykonanie,
>ze względu na ogrom składników, i rzeczy do ubijania oddzielnie... te białka
>i śmietanka do masy...i jabłka i rodzynki namoczone, i masło utarte, to już
>5 naczyń do samej masy + jeszcze szklanki do odmierzania i ciasto... Dużo
>bałaganu w kuchni z tego jest.
no troche jest - ale ja sie az tak nie martwie. mam Zelmerka, mam zmywarke. i
np ubijam piane, przekladam, i w tym samym pojemniku bez mycia ubijam
smietanke. kombinuje.....
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|