Data: 2002-09-30 09:35:29
Temat: Re: relacja
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> cos sie pokrecilo - to mial byc mail w watku Joanny Duszczynskiej -
>relacja z
>> pieczenia tortu jablkowo-kokosowego........
>
>Jak u mnie to do tego wątku trafił... :-)
no to u mnie widac inaczej....
>
>> >bardzo, bardzo smaczne... lekko cieple jest doskonale
>
>A ja właśnie zauważyłam coś innego - lepsze na drugi dzień - jak to się ze
>sobą przegryzie... Znaczy kwestia gustu
jeszcze dzis nie jadlam, wiec nie wiem. wieczorem tez bylo dobre:)
>
>> >4. nie dalam soku z cytryny - nie wiedzialam kiedy, nie dalam.
>
>A ja wlałam do tej masy... na koniec.
>Jednak smak/aromat cytrynowy to było czuć z nieupieczonego ciasta, a po
>upieczeniu jakoś znikł... a może się wkomponował?
ciasto torche skorka cytrynowa czuc.
>
>> >ciasto zdecydowanie wspaniale
>
>Jeśli się lubi kokosa...
jesli sie lubi KOKOS:))))
Niestety mojej teściowej nie podpasowało :-(
>Po 20 latach znajomości z moją teściową dowiedziałam się, że kokos-nie.
>Powiedziała, ze woli zwykłą szarlotkę, ale też miałam. :-)
mojej posmakowalo, innego ciasta nie bylo, ale to zjedli i bardz, bardzo
chwalili.
>
>Reasumując warto zrobić - ciekawy smak, aczkolwiek trochę męczące wykonanie,
>ze względu na ogrom składników, i rzeczy do ubijania oddzielnie... te białka
>i śmietanka do masy...i jabłka i rodzynki namoczone, i masło utarte, to już
>5 naczyń do samej masy + jeszcze szklanki do odmierzania i ciasto... Dużo
>bałaganu w kuchni z tego jest.
no troche jest - ale ja sie az tak nie martwie. mam Zelmerka, mam zmywarke. i
np ubijam piane, przekladam, i w tym samym pojemniku bez mycia ubijam
smietanke. kombinuje.....
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|