Data: 2001-07-13 08:52:34
Temat: Re: ricotta
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GreGG" <n...@g...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9imcig$884$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9ik6mg$sgh$1@news.tpi.pl...
> > Asiu, jaki to jest rodzaj sera - może twarogowy, czy raczej z twardych?
> > Czy da to się zastąpić czyms powszechniej dostępnym na polskim rynku?
> >
> > pozdrawiam
> > Basia
>
> Próbowaliśmy go zastąpić twarożkiem rozcieńczonym mlekiem, ale to zupełnie
> co innego- wynika to z innego procesu warzenia (ricotta oznacza gotowany
> ponownie).
>
> Pozostaje zakup w hipermarkecie.
Niestety, mi nie pozostaje, po twarożek do Szczecina nie pojadę a bliżej
hipermarketów niet, co tam, może spróbuję z serkiem śmietankowym..;_))
dzięki wszystkim za informacje
pozdrawiam
Basia
|