Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: robak w rybie? nie dla wrażliwych
Date: Fri, 15 May 2009 17:03:13 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 58
Message-ID: <ywouqtfb527v$.1j98y15zlk62a.dlg@40tude.net>
References: <gu1jf3$lnu$1@inews.gazeta.pl> <gucjfk$pqc$1@news.interia.pl>
<guf9qj$n9u$3@news.task.gda.pl>
<19l0xei6795ni$.prpllr3jap6l$.dlg@40tude.net>
<gujqsj$vc1$1@news.task.gda.pl> <gujstu$boh$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<guk03j$avb$2@news.task.gda.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmd187.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1242399794 11383 83.28.223.187 (15 May 2009 15:03:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 15 May 2009 15:03:14 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322258
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 15 May 2009 17:01:12 +0200, jadrys napisał(a):
> Panslavista pisze:
>> Użytkownik "jadrys" <c...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:gujqsj$vc1$1@news.task.gda.pl...
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>
>>>> Dnia Wed, 13 May 2009 22:16:24 +0200, jadrys napisał(a):
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>> smiechu pisze:
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Jest taki tasiemiec, ligula interstinalis czy jakoś tak, rowija się w
>>>>>> układzie pokarmowym ryby.
>>>>>> A co to ma wspólnego z pl.rec.kuchnia?
>>>>>> Ponoć, za starych śp dobrych czasów wśród rybaków uchodził za przysmak
>>>>>> (prosto z patelni - paluszki lizać, w końu to czyściutkie białko).
>>>>>> przepraszam
>>>>>> i pozdr.
>>>>>> smiechu
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Na Bałkanach nadal jest przysmakiem.. Występuje jednak tylko w rybach
>>>>> słodkowodnych..
>>>>>
>>>>>
>>>> Weź przestan, bo się porzygam. Kiedyś w wędzonych piklingu (nie jest
>>>> słodkowodny) znalazłam przy kręgosłupie w środku takie zwiniete w
>>>>
>> spiralkę
>>
>>>> coś - dosyć twarde, średnica spiralki może ze 4 mm, nieżywe. To było
>>>>
>> lata
>>
>>>> temu. Całe lata już nie jem/y wędzonych śledzi.
>>>>
>>>>
>>> Twój przypadek też nie jest zbyt apetyczny brrrr. Wogóle do kupowanych
>>> wędzonych ryb należy podchodzić z dużą ostrożnością. ani się tego nie
>>> myje, ani nie podaje obróbce termicznej - co na niej (w niej) to w
>>>
>> brzuchu..
>>
>> Tylko od surowych (żywych) można umrzeć.
>>
>>
>>
>
> No tak - od takiego węgorza elektrycznego..
...albo ryby-piły czy żarłacza :-D
|