Data: 2009-05-15 15:31:11
Temat: Re: robak w rybie? nie dla wrażliwych
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ywouqtfb527v$.1j98y15zlk62a.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 15 May 2009 17:01:12 +0200, jadrys napisał(a):
>
> > Panslavista pisze:
> >> Użytkownik "jadrys" <c...@o...pl> napisał w wiadomości
> >> news:gujqsj$vc1$1@news.task.gda.pl...
> >>
> >>> Ikselka pisze:
> >>>
> >>>> Dnia Wed, 13 May 2009 22:16:24 +0200, jadrys napisał(a):
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>> smiechu pisze:
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>> Jest taki tasiemiec, ligula interstinalis czy jakoś tak, rowija się
w
> >>>>>> układzie pokarmowym ryby.
> >>>>>> A co to ma wspólnego z pl.rec.kuchnia?
> >>>>>> Ponoć, za starych śp dobrych czasów wśród rybaków uchodził za
przysmak
> >>>>>> (prosto z patelni - paluszki lizać, w końu to czyściutkie białko).
> >>>>>> przepraszam
> >>>>>> i pozdr.
> >>>>>> smiechu
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>> Na Bałkanach nadal jest przysmakiem.. Występuje jednak tylko w
rybach
> >>>>> słodkowodnych..
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> Weź przestan, bo się porzygam. Kiedyś w wędzonych piklingu (nie jest
> >>>> słodkowodny) znalazłam przy kręgosłupie w środku takie zwiniete w
> >>>>
> >> spiralkę
> >>
> >>>> coś - dosyć twarde, średnica spiralki może ze 4 mm, nieżywe. To było
> >>>>
> >> lata
> >>
> >>>> temu. Całe lata już nie jem/y wędzonych śledzi.
> >>>>
> >>>>
> >>> Twój przypadek też nie jest zbyt apetyczny brrrr. Wogóle do kupowanych
> >>> wędzonych ryb należy podchodzić z dużą ostrożnością. ani się tego nie
> >>> myje, ani nie podaje obróbce termicznej - co na niej (w niej) to w
> >>>
> >> brzuchu..
> >>
> >> Tylko od surowych (żywych) można umrzeć.
> >>
> >>
> >>
> >
> > No tak - od takiego węgorza elektrycznego..
>
> ...albo ryby-piły czy żarłacza :-D
Wystarczy flądra z pasożydamy...
|