Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!nemesis.news.neostrada.pl!atla
ntis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: robak w rybie? nie dla wrażliwych
Date: Fri, 15 May 2009 17:31:11 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 68
Message-ID: <guk2dk$jgj$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <gu1jf3$lnu$1@inews.gazeta.pl> <gucjfk$pqc$1@news.interia.pl>
<guf9qj$n9u$3@news.task.gda.pl>
<19l0xei6795ni$.prpllr3jap6l$.dlg@40tude.net>
<gujqsj$vc1$1@news.task.gda.pl> <gujstu$boh$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<guk03j$avb$2@news.task.gda.pl>
<ywouqtfb527v$.1j98y15zlk62a.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: abcy250.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1242402037 19987 83.6.240.250 (15 May 2009
15:40:37 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 15 May 2009 15:40:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 090514-0, 2009-05-14), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322261
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ywouqtfb527v$.1j98y15zlk62a.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 15 May 2009 17:01:12 +0200, jadrys napisał(a):
>
> > Panslavista pisze:
> >> Użytkownik "jadrys" <c...@o...pl> napisał w wiadomości
> >> news:gujqsj$vc1$1@news.task.gda.pl...
> >>
> >>> Ikselka pisze:
> >>>
> >>>> Dnia Wed, 13 May 2009 22:16:24 +0200, jadrys napisał(a):
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>> smiechu pisze:
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>> Jest taki tasiemiec, ligula interstinalis czy jakoś tak, rowija się
w
> >>>>>> układzie pokarmowym ryby.
> >>>>>> A co to ma wspólnego z pl.rec.kuchnia?
> >>>>>> Ponoć, za starych śp dobrych czasów wśród rybaków uchodził za
przysmak
> >>>>>> (prosto z patelni - paluszki lizać, w końu to czyściutkie białko).
> >>>>>> przepraszam
> >>>>>> i pozdr.
> >>>>>> smiechu
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>> Na Bałkanach nadal jest przysmakiem.. Występuje jednak tylko w
rybach
> >>>>> słodkowodnych..
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> Weź przestan, bo się porzygam. Kiedyś w wędzonych piklingu (nie jest
> >>>> słodkowodny) znalazłam przy kręgosłupie w środku takie zwiniete w
> >>>>
> >> spiralkę
> >>
> >>>> coś - dosyć twarde, średnica spiralki może ze 4 mm, nieżywe. To było
> >>>>
> >> lata
> >>
> >>>> temu. Całe lata już nie jem/y wędzonych śledzi.
> >>>>
> >>>>
> >>> Twój przypadek też nie jest zbyt apetyczny brrrr. Wogóle do kupowanych
> >>> wędzonych ryb należy podchodzić z dużą ostrożnością. ani się tego nie
> >>> myje, ani nie podaje obróbce termicznej - co na niej (w niej) to w
> >>>
> >> brzuchu..
> >>
> >> Tylko od surowych (żywych) można umrzeć.
> >>
> >>
> >>
> >
> > No tak - od takiego węgorza elektrycznego..
>
> ...albo ryby-piły czy żarłacza :-D
Wystarczy flądra z pasożydamy...
|