Data: 2002-01-06 16:26:23
Temat: Re: robicie w domu pieczone ziemniaki?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Ja tez nie przepadam za obieraniem. Ja czesto robie tak: myje ziemniaki
>dokladnie, dziele na polowki albo cwiartki, wzdluz, wrzucam na blache
>posmarowana oliwa, wymieszam, zeby oliwa posmarowala wszystkie strony (albo
>teraz po swietach kupilam oliwe w sprayu wiec sprayuje ;-)) ), to posypuje
>gruba sola i albo tymiankiem albo kminkiem albo i tym i tym (rozmaryn tez
>dobry) i do piekarnika az sie zarumienia.
>baska
ja nie ganiam kartofli ponaoiliwionej blasze ale wrzucam do
foliowego woreczka (po urzednim sprawdzeniu czy przecieka...:) ),
dolewam z lyzke oleju, zakrecam worek imajtam nim, w drugim
woreczku mam rozne przyprawy, woreczek jakby rozposcieram na
stole, wrzucam naoliwiione kartofle, majtam tym woreczkiem i siup
- na blache...
w ogole woreczki sa niezastapione w kuchni - odkad roztlukuje
miecho mlotem w woreczkach , nie musze skrobac potem farfocli
miesnych z roznych niespodziewanych miejsc...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|