Data: 2001-02-06 15:20:27
Temat: Re: robię karkówkę
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:95obo7$dv2$...@z...man.szczecin.pl...
> do karkówki z miodem i czosnkiem znakomite będą brokuły gotowane na parze.
<ciach>
> >Karkówka była w sobotę tym niemniej dziękuję
pozdr.Alex
Karkówka pieczona w miodzie:
mięso na pieczeń oczyścić z błon i nadmiaru tłuszczu
marynata- dwie łyżki miodu jedną octu winnego,5-7
ząbków czosnku, 50ml sosu sojowego i 1 łyżkę pieprzu, 50ml oliwy. Zmieszać
to dokładnie, następnie
wysmarować karkówkę i odłożyć ją na 5-7 godz. odwracając kilkakrotnie.
Rozgrzać piekarnik do 180C
włożyć karkówę i piec ok 1 i 1/2 godz.
Smacznego
pozdr. Alex
|