Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Flora" <f...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: robot - melakser
Date: Tue, 21 Jan 2003 14:49:00 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <b0jjc0$p82$1@news.tpi.pl>
References: <b0harc$gn6$1@news.tpi.pl> <b0hlcd$k9u$1@news.tpi.pl>
<v...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pb69.szczecin.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043157185 25858 213.25.252.69 (21 Jan 2003 13:53:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 21 Jan 2003 13:53:05 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142945
Ukryj nagłówki
> Mam pytanie dot. 'noza' salatkowgo. Pare razy widzialem na liscie
> info, ze maszyna mozna pociac warzywa na salatke. No i w efekcie
> sprobowalem zrobic to przy pomocy naszego Mulinexa Ovatio. No i tak
> sobie to wyszlo. Raz, ze warzywa dochodzac do noza wyginaly sie, a
> dwa, ze maszyna ciela na raczej duze kawalki.
Szczerze mówiąc nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc nóż sałatkowy. Braun
w zestawie oryginalnym posiada 3 ostrza. U mnie akurat są to ostrza do
cięcia na plasterki i takie jak na tarce większe oczka i mniejsza oczka.
Surówki wychodzą na tym znakomicie: wkładam warzywko do podajnika i
błyskawicznie drugim końcem wypadają mi kawałeczki których wielkość zależy
od ostrza jakie założyłam. Może u Ciebie radą na zbyt duże kawałki
rzeczywiście będzie dokupienie ostrza z drobniejszymi oczkami? Z wyginaniem
problemów nie mam żadnych: wszystko przelatuje przez tarcze w tempie
błyskawicy. Jeśli chodzi o taką klasyczną sałatkę z gotowanych warzyw to nie
wiem jak by to wyszło. Można by spróbować do pojemnika, założyć ten nóż do
szatkowania i spróbować pulsacyjnie. Może udałoby się nie przerobić tego na
jednolitą breję gdyby robić to z ogromnym wyczuciem? Zresztą mam ugotowane
warzywka z zupy i chyba jeszcze dziś wypróbuję.
Pozdrawiam cieplutko
Flora
|