Data: 2002-01-14 10:24:14
Temat: Re: rosol
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Jerzy <0...@m...pl>
> To zaproś kiedyś mamę na rosół z mięsa wołowego tzw. od ogona z kawałkiem
> cielęciny i drobiu, opłukane mięso oczywiście zagotowujesz, zbierasz
> szumowiny i dodajesz włoszczyznę wraz z przypaloną połówką średniej
> cebuli. Sól i pieprz w ziarnkach do smaku pod koniec gotowania. Palce
> lizać jak podasz z makaronem własnej roboty.
> pozdr. Jerzy
Ja tylko chcialam powiedziec, ze wczoraj zrobilam po raz pierwszy zupe w
szybkowarze (grochowke na boczku wedzonym - podobno chudym) i byla
D O S K O N A L A. Czy rosol w szybkowarze tez mozna? Cos czuje, ze nie
bardzo :-/
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|