Data: 2007-04-25 01:14:29
Temat: Re: rum -jaki? Austria
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 24 Apr 2007 00:34:57 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le lundi 23 avril 2007 ŕ 14:52:52, dans <f0iacf$5gm$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>
>
>>> Czy ktoś moze mi poradzić jakąś markę rumu ciężkiego.
>
>> Rum Inlander
>> Choć rum to alkohol powstały z fermentacji melasy po produkcji cukru z
>> trzciny cukrowej,
>
>Nie. Z soku trzciny cukrowej.
Roznie. Od swiezego soku, poprzez specjalnie preparowana melase po
najtandetniejsza, najbardziej spalona melase. Te ze swiezego soku
wychodza delikatniejsze, z melasy, zwlaszcza ostro destylowane, z
przerzutem - znacznie mocniejsze smakowo.
--
Darek
P.S. A w ogole melasa to nalezy ryz polac i fermentowac - po
destylacji bedie arak (kurcze, da sie to w Polsce kupic???)
|