Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryby-ale jak? Re: ryby-ale jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ryby-ale jak?

« poprzedni post
Data: 2007-08-30 13:12:15
Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: oshin <o...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Mon, 27 Aug 2007 09:55:46 +0200, Barbara K. napisał(a):
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby.

A proszę:
Paprdelle z łososiem
- papardelle
- filety z łososia
- czosnek
- dwie suszone peperoncino lub połowę świeżej chili
- pół kostki rosołowej (oliwa z ziołami)
- oliwa
- zielony ser (Lazur! :)
- śmietana
- parmezan
Do naczynia żaroodpornego wlewam oliwę i lekko rozgrzewam, wrzucam łososia,
papryczki i trzy ząbki czosnku nieobranego. Delikatnie podsmażam, po czem
dolewam wody i dorzucam pół kostki rosołku. Gotuję pod przykryciem na
niewielkim ogniu, chwil parę, aż łosoś będzie prawie gotowy. Rozdrabniam
łososia na kawałki. Wrzucam pokrojony ser zielony i czekam aż zacznie się
rozpuszczać, dolewam śmietanę i mieszając dalej gotuję. Sos delikatnie
gęstnieje, wtedy dokładam do niego parmezan i jeszcze chwilkę na ogniu.
Ugotowany makaron wrzucam do sosu, mieszam, posypuję parmezanem i wkładam
na jakieś 10 minut do piekarnika, żeby ser na wierzchu się zapiekł
(temperatura 160o).

Dorsz pieczony z pomidorami (ale ja użyłam soli)
- 2 filety ok. 250 g bez skóry
- oliwa
- sól i pieprz
- 2 garście żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
- bazylia
- mozarella
- parmezan
Rozgrzej piekarnik do 220o Filety połóż na posmarowaną oliwą blachę, skrop
oliwą i posyp przyprawami. Rozłóż na nich mozarellę i pomidorki, posyp
bazylią i parmezanem, skrop oliwą raz jeszcze i wstaw na górny poziom
piekarnika na 15-20 minut.

Ryba z piekarnika
- mały słoik suszonych pomidorów
- bazylia
- oliwa
- trochę łososia
- 4 filety rybne ca 200g - panga
- sół i pieprz
- ew. ocet balsamiczny i rukola

Piekarnik do 220o. Pomidory zmiksować na gładką masę z oliwą ze słoika i
bazylią. Można dodać ciut octu. Na arkuszach pergaminu rozsmarować oliwę,
na to filety. Filet posmarować pastą pomidorową i wsadzić w srodek słupek z
łososia, zawinąć. Rolady na blachę posmarowaną oliwą. Do piekarnika na
25-20 min. Można skropić octem i posypać rukolą po upieczeniu.
(W oryginale u J.Olivera występowała szynka parmeńska zamiast ososia, ale
takie jest lepsze :)

--
oshin
dorota bugla
dopadło mnie - http://oshin.jogger.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6