Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryż + cukinia Re: ryż + cukinia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ryż + cukinia

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!ne
ws.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <e...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż + cukinia
Date: 20 Jul 2002 09:38:32 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 26
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <ah146t$jje$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1027150712 10537 192.168.240.245 (20 Jul 2002 07:38:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Jul 2002 07:38:32 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.99.224.201, 213.180.130.22
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:117457
Ukryj nagłówki

> >
> Czy po prostu podsmażyć cukinię i dodać do ugotowanego ryżu , czy robić jak
> risotto - niech sie ryż razem z cukinia gotuje w odp ilości wody? A może
> jeszcze inaczej?
>
Witaj,
mozesz to zrobic w dwojaki sposob.
1.Podsmazyc na oleju cebulke,dodac pokrojona w kostke cukinie,podsmazyc,dodac
ryz/suchy,nie plukany/podsmazyc,aby ryz lekko tez podbrazowial.Potem dlewasz 2x
wiecej wody niz ryzu.Przyprawiasz :sol,wegeta.Zmniejszasz ogien do
minimum,szczelnie przykrywasz garnek i gotujesz do momentu,gdy wchlonie sie
cala woda.Dobrze jest jeszcze odczekac troche,jakies 10-15min po
ugotowaniu,potrawa jest wtedy smaczniejsza.
2.Rzeczywiscie,mozna ugotowac osobno ryz,a osobno przygotowac cukinie,ale wtedy
ryz nie ma takiego smaku.
Ja gotuje bardzo czesto ryz tylko z cebula/podsmazam cebule,podem wsypuje ryz i
podsmazam razem,az ryz "zlapie troche koloru i zalewam gotujaca sie woda,potem
dodaje sol i wegete.Podaje go z roznymi "bigosami"cukiniowymi,zalezy co mam w
lodówce-mieso,pomidory,pieczarki,marchew.To sa hity kuchni lata w moim
domu.Przepyszna jest tez cukinia faszerowana ryzem i np.pieczarkami-nadzienie
jak na gołabki,cukinie kroisz na pol ,wydrazasz srodek ,nakladasz farsz,dajesz
do garnka,podlewasz woda,ja jeszcze daje cebulke,pomidora,przyprawy i jest
sosik.Dlugo by pisac o wariacjach na temat cukini.Pozdrawiam Ela/tez W-w/

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6