Data: 2008-01-10 18:24:44
Temat: Re: ryż do risotto
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. pisze:
> Le mercredi 9 janvier 2008 ŕ 06:29:52, dans <1...@S...pwdi> vous
écriviez :
>>> Miedzy risotto a paella ?
>> I to ryż i to ryż
>> Prawdziwą paellę w Hiszpani zjadłem ale na risotto we Włoszech
>> jakoś nie miałem czasu.
> Ciekawe z ta "prawdziwą paellą"...
>
> Bo w Hiszpanii owa ma dosyc malo ryzu akurat. Za to duzo kurczaka,
> muli z (prawdziwym) szafranem, merguez, owocow morza i innych
> przyjemnosci. Malo kto na swiecie utozsamia paelle z "ryzem", ale
> oczywiscie wszystkie zboczenia istnieja.
Powiedz to Halbańskiemu i tym co nie byli w Hiszpanii.
:-)
pozdr. Jerzy
--
A skąd ona się wzięła?
http://www.lapaella.net/paella-valenciana/receta-pae
lla-valenciana1.aspx
|