Data: 2001-12-08 19:45:19
Temat: Re: sajgonki
Od: "Kianit" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9ukt09$r89$...@n...tpi.pl...
> Papiery po namoczeniu, zawinięciu w nie farszu nalezy zostawić do
> wysuszenia. Potem smażyć w głebokim oleju, krótko! Jesli się mocniej
> przyrumienią mogą byc niesmaczne i kruszyć się. W jeden rulonik nie
pchac za
> dużo farszu.
To ja dodam wersję dla lubiących parzenie (się, równierz ;-) ).
Ostatnio doszłam do wniosku, że papier to najlepiej "namacza się" w
parowarze :) a w wersji dla nieposiadających tego urządzonka
oczywiście na sitku do parowania warzyw. Wypracowałam już taką
technikę, że na raz "obrabiam" trzy sztuki i nie nadążam z zawijaniem
:) .
Pozdrawiam, Kianit
|