Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!newsfeed.tpinternet
.pl!newsfeed.jasien-net.com
NNTP-Posting-Host: 80.55.28.190
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Fri, 12 Mar 2004 10:00:14 +0100
Message-ID: <2...@j...jasien.net>
Sender: News User <n...@j...net>
From: "jedrus" <j...@n...psst.pl>
References: <c2rt1n$mlq$1@atlantis.news.tpi.pl>
Subject: Re: sajgonki
Lines: 27
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:194929
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Kaja Puto" <k...@o...pl> napisal w wiadomosci
news:c2rt1n$mlq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> mam mrozone sajgonki warzywne, na opakowaniu napisane jest iz sa dwa
> sposoby przyrzadzenia, standardowo - usmazyc, oraz w mikrofalowce. czy
> ktos moze mi powiedziec, jak ustawic mikrofalowke dla tej potrawy?
> pozdrawiam
Mikrofalowka...???? Toz to wior bedzie.
Dzieki tej grupie, kilka lat temu nauczylem sie je
sam robic no i najwazniejsze wiem co jest w srodku :-))))
Sajgonki to cos w rodzaju barowych mielonych
uchodzacych za przeglad tygodnia :-)))
Wystarczy qpic papier ryzowy w krazkach ( ja kupuje
na swoim bazarku ), zrobic DOWOLNY farsz od
miesiwa poczynajac na warzywach i owocach morza konczac,
poprzekladac papier wilgotnymi sciereczkami a gdy bedzie
wygladac jak mokra scierka zawinac farsz a'la golabki i
podsmazyc poprzez calkowite zatopienie w oleju.
Przed podaniem, kolejny raz ( tylko tym razem) smazyc na
"rumiano". Tzw "blada nadwyzke" do zamrazarki - bedzie
na "zas" :-))))
jedrus
|