Data: 2004-03-12 09:00:14
Temat: Re: sajgonki
Od: "jedrus" <j...@n...psst.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Kaja Puto" <k...@o...pl> napisal w wiadomosci
news:c2rt1n$mlq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> mam mrozone sajgonki warzywne, na opakowaniu napisane jest iz sa dwa
> sposoby przyrzadzenia, standardowo - usmazyc, oraz w mikrofalowce. czy
> ktos moze mi powiedziec, jak ustawic mikrofalowke dla tej potrawy?
> pozdrawiam
Mikrofalowka...???? Toz to wior bedzie.
Dzieki tej grupie, kilka lat temu nauczylem sie je
sam robic no i najwazniejsze wiem co jest w srodku :-))))
Sajgonki to cos w rodzaju barowych mielonych
uchodzacych za przeglad tygodnia :-)))
Wystarczy qpic papier ryzowy w krazkach ( ja kupuje
na swoim bazarku ), zrobic DOWOLNY farsz od
miesiwa poczynajac na warzywach i owocach morza konczac,
poprzekladac papier wilgotnymi sciereczkami a gdy bedzie
wygladac jak mokra scierka zawinac farsz a'la golabki i
podsmazyc poprzez calkowite zatopienie w oleju.
Przed podaniem, kolejny raz ( tylko tym razem) smazyc na
"rumiano". Tzw "blada nadwyzke" do zamrazarki - bedzie
na "zas" :-))))
jedrus
|