Data: 2003-10-28 09:55:39
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>==================
> Smoczyca zaczela watek i tyle ja widziano....
> =======================
************ Oto pojawiam się znowu he he
ja myślałam, że tu też posypią się przepisy - moja szarlotka to zwykłe
kruche ciasto - mąka, tłuszcz, jajko, cukier najlepiej puder, proszek do
pieczenia, waniliowy cukier lub zapach - szybkie zagniecienie - zamrażalnik
na pół godziny ;) a potem szybko wylepiam blachę - oczywiście w miarę cienko
bo kruche ciasto tak lubię właśnie - na to kładę co mam - albo dżem albo
jabłka chwilę podduszone z cukrem i cynamonem - posypuję orzechami czasem
rodzynkami - na to ścieram drugą warstwę kruchego ciasta i szybciutko do
rozgrzanego piekarnika - piekę na oko - czyli aż zbrązowieje lub inaczej
zezłoci się ;) i to wszystko - prosto i szybko
A proporcje na ciasto to na oko - czyli nigdy nie wiem ile czego ;)
|