Data: 2004-04-01 20:02:19
Temat: Re: sandacz w sosie koperkowym
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Damian Surdyn wrote:
> Witam,
>
> Poszukuję sprawdzonego przepisu w w/w danie.
>
> Jakie dodatki są wg Was najlepsze, gotowane warzywa, surówka itp..
>
> Dzięki za odpowiedź
>
> pozdrawiam
>
> DS
Salatka z ogorkow zakrapiana octem (najlepiej ryzowym) zmieszanym z
cukrem (2 lyzki cukru plus 2 lyzki octu ryzowego lub 1 lyzka zwyklego na
2 duze ogorki). Ogorki kroi sie grubiej, niz na mizerie, i pozwala im
sie stac 20-30 minut z tym sosem slodko-kwasnym, zeby przeszly, potem
odlewa sie powstaly sok.
Ziemniaki zrobione w jakis fikusny sposob tez by dobrze pasowaly obok
tych ogorkow, np. podwojnie pieczone, czy kulki smazone w oliwie, czy
cwiartki pieczone pod opiekaczem, czy pyszne i puszyste ziemniaki
Dauphine (ptysie ziemniaczane smazone w oleju)
Magdalena Bassett
|