Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.supermedia.pl!news.webcorp.com.pl!not-for-mail
From: "galapaga" <g...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sangria- pytanie
Date: Wed, 21 Aug 2002 22:50:47 +0200
Organization: Serwis RUBIKON - http://www.rubikon.pl
Lines: 31
Message-ID: <ak0uf7$r2c$1@aquarius.webcorp.pl>
References: <ak0tka$360$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: acn.pl
X-Trace: aquarius.webcorp.pl 1029963047 27724 212.76.32.13 (21 Aug 2002 20:50:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@w...com.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Aug 2002 20:50:47 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121454
Ukryj nagłówki
Witam,
dzisiaj sie zapisalam na liste i juz moge sie dziielic rada...
Sangria - podam do wiadomosci pare sztuczek ktore znam z Hiszpanii jeszcze-
owoce cytrusowe, i jablko i gruszka i brzoskwinia i koniecznie limonka!
kroimy jak chcemy wrzucamy do "pojemnika" na to sypiemy szczypte cynamonu i
lyzeczke cukru , zalewamy dopiero winem WYTRAWNYM najlepiej, dodajemy
gazowana wode minerana, na but wina 2 szkl wody, (w oryginale to taka
lemoniada powinna byc, ale u nas niedostepna), i do lodowki na pol dnia
najlepiej,lub jesli gar sie nie miesci, to po pol dnia "kiszenia" wrzucamy
kostki lodu.
pycha kompocik, oj pycha...
galapaga
Użytkownik "Atucha" <u...@p...com> napisał w wiadomości
news:ak0tka$360$1@news.tpi.pl...
> Mam okropna ochote na sangrie.
> Nie pamietam tylko czy wino ma byc wytrawne czy polslodkie?
> Mam cytrynke, brzoskwinie i tylko czekac tego wina:)
> pozdrawiam
> atucha
>
> --
> Niewiedza nie oznacza głupoty,
> podobnie jak ciemność ślepoty.
>
>
|