Data: 2002-08-21 20:50:47
Temat: Re: sangria- pytanie
Od: "galapaga" <g...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
dzisiaj sie zapisalam na liste i juz moge sie dziielic rada...
Sangria - podam do wiadomosci pare sztuczek ktore znam z Hiszpanii jeszcze-
owoce cytrusowe, i jablko i gruszka i brzoskwinia i koniecznie limonka!
kroimy jak chcemy wrzucamy do "pojemnika" na to sypiemy szczypte cynamonu i
lyzeczke cukru , zalewamy dopiero winem WYTRAWNYM najlepiej, dodajemy
gazowana wode minerana, na but wina 2 szkl wody, (w oryginale to taka
lemoniada powinna byc, ale u nas niedostepna), i do lodowki na pol dnia
najlepiej,lub jesli gar sie nie miesci, to po pol dnia "kiszenia" wrzucamy
kostki lodu.
pycha kompocik, oj pycha...
galapaga
Użytkownik "Atucha" <u...@p...com> napisał w wiadomości
news:ak0tka$360$1@news.tpi.pl...
> Mam okropna ochote na sangrie.
> Nie pamietam tylko czy wino ma byc wytrawne czy polslodkie?
> Mam cytrynke, brzoskwinie i tylko czekac tego wina:)
> pozdrawiam
> atucha
>
> --
> Niewiedza nie oznacza głupoty,
> podobnie jak ciemność ślepoty.
>
>
|