Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schab Re: schab

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: schab

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.t
pi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: schab
Date: Wed, 31 Mar 2004 11:15:35 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 47
Message-ID: <c4e1t4$l41$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c4dmmb$c2g$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip114-233.crowley.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1080724196 21633 62.111.233.114 (31 Mar 2004 09:09:56
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 31 Mar 2004 09:09:56 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:196700
Ukryj nagłówki

Witam.

Użytkownik "Kasia" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c4dmmb$c2g$1@opal.futuro.pl...
> Mam pytanie. W święta zamierzam zrobić chrzciny chciałam przyrządzić schab
z
> morelami, może ktos zwas wie jak się to robi i podzieli się przepisem.
Dodam
> że nigdy nie robiłam schabu pieczonego

Ja piekę ze śliwkami suszonymi. Z morelami można postąpić podobnie
Schab umyć i obrać z błonek. Nasolić i popieprzyć pieprzem cytrynowym
(pieprz grubo mielony ze skórką cytrynową). Przykryć folią i zostawić w
lodówce na 1-2 dni. Po wyjęciu z lodówki cienkim, długim, ostrym nożem
zrobić nacięcia (kieszonki) na owoce. Ja robię 2 rzędy nacięć, co ok 5 cm,
bok siebie wbijając nóż pod kątem ok 20 - 30 stopni (ale tak aby nie
przeciąć na wylot) kręcąc nożem kilka razy.
Mniej więcej jak na rysunku

o - otworek ----- kieszonka
___________________________________

-------o --------o -----------o ---------o

-------o --------o -----------o ---------o

___________________________________


Morele trzeba wcześniej namoczyć, chyba że będą świeże i miękkie. Nadziać
mięso morelami. Tak spreparowany schab obrumienić ze wszystkich stron na
ostrym ogniu i b. mocno rozgrzanym smalcu lub oleju. Potem do piekarnika
(najlepiej w rękawie). Piec w ok 180-200 st.C ok 1 godziny na kg mięsa.
Czasami trzeba skrócić czas pieczenia, jak kawałek mięsa jest cienki.
Generalnie lepiej trochę nie dopiec (zawsze można ponownie wsadzić do pieca)
niż przepiec (wychodzi suchy wiórek).

Proponuję wcześniej zrobić pieczeń testową. :))
--


___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?