Data: 2003-09-02 22:37:57
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
walkie! <w...@w...net.pl> napisał(a):
> Użytkownik Izabela Sowula napisał:
> > Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
> >
> > Iza
> >
> Pochwal sie jak smakowalo? :)
Co prawda nie wykonalam przepisu w 100%-bo mi czasu braklo - obsypalam
wieprzowego kotleta cynamonem (w malej ilosci), cayenne (w wiekszej) +
szczypta soli po obu stronach + szczypta galki muszkatolowej takoz.
na oliwe (smazenie powolne z obu stron) + kilka chlustow wody do podduszenia
(czy jak to sie tam nazywa) i bylo smaczniutkie z brokulem z wody i majonezem
kieleckim.
Teraz w pozostalej oliwie (mama nadzieje, ze jest wystarczajaco aromatyczna)
smaze drugiego kotleta.
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|