Data: 2003-08-19 13:10:20
Temat: Re: seler
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#gdynia.mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sałatka z selerów:
Selery obrać, umyć i pokroić w 3mm plastry. Oprószyć mąką. Jaja ubić
na jednolitą masę. Platry selera panierować w jajach i tartej bułce.
Smażyć na oliwie na złoty kolor. Ostudzić.
Cebulę pokroić w cieniutkie plasterki i posolić.
Rozetrzeć sól i cukier z octem, dodać oliwę, dokładnie wymieszać.
Selery położyć na talerz, obłożyć cebulą i polać sosem.
Odstawić na 3-4 godziny (nie należy wstawiać do lodówki).
Ciekawy, oryginalny smak. Dobre uzupełnienie dla zestawów sałatek.
R.
|