Data: 2005-06-25 15:14:40
Temat: Re: ser do pizzy
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 25 Jun 2005 15:58:20 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Dorunia*, w
wiadomości news:<news:d9joa4$2k3$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
>> Masz na myśli kolor, czy rodzaj?
> Mam na myśli rodzaj, co do koloru, to w moich stronach jest biała i lekko
> przypalana - w sensie koloru (wędzona). Mozarella smakuje inaczej niż sery
> żółte i dlatego się zastanawiam czy należy do nich.
Jestem totalnym laikiem, nie odpowiem, a czasu na szukanie niet.
W polskiej sprzedaży, jeden dobry ser na pizzę nazywa się mozarella, ale nie
wiem, czy leżał koło niej, czy nie. Ogólnie mozarella kojarzy mi się raczej
z białym serem przechowywanym w zalewie. Może też być podwędzana, jak
piszes. I to wszystko, co wiem :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|