Data: 2004-08-26 09:55:17
Temat: Re: serca drobiowe
Od: "Dorota Kalinowska" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Oczywiście gulasz.
Oczyść serca z żyłek i ew. skrzepów krwi.
Wrzuć na gorący tłuszcz razem z podziabaną cebulą i smaż do momentu, aż woda
odmaruje.
Następnie podlej gorącą wodą, sypnij soli, pieprzu, sporo majeranku, ziele
ang. i liść laurowy i na małym ogniu niech się pichci.
Pod koniec możesz zrobić zaprawę z mąki.
Do gulaszu IMO niezbędna jest kasza gryczana i jakaś kwaśna surówka.
--
Pozdrawiam
Dorota
Użytkownik "soneet" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cgkb6c$gjn$1@news.onet.pl...
> Witam serdecznie.
> Dostalam kilogram pieknych swiezutkich drobiowych serc.
> Googlam i googlam i nic ciekawego nie wyszukalam.
> Czy jakies smakowite danie da sie z tego zrobic?
> Macie jakies pomysly, podzielcie sie prosze
>
> z pozdrowieniami
> Soneet
>
>
|