Data: 2004-05-05 07:03:52
Temat: Re: sezon na szparagi
Od: "Jacek" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
pare razy probowalam sie przekonac do bialych szparagow,ale nie udalo mi
sie.rzeczywiscie moglo to byc powodem nieumiejetnego ich przyrzadzenia,ale
ich smak rowniez nie zachecal mnie do dalszego z nimi obcowania.
Wczoraj jednakze na straganie wypatrzylam poraz pierwszy szparag zielone
(3,80 zl za peczek !) no i postanowilam zaryzykowac
I juz wiem,co znaczy dobre szparagi.nie obieralam ich, wrzucilam na wrzatek
do zwyklego gara i gotowalam kilka minut (nie wiecej niz 6-7)
Wyszly wysmienite,tyle, ze nastepnym razem obetne te lykowate koncowki na
wysokosci ok 5-6 cm..
Podalam je z roztopionym maslem i naprawde stwierdzam,ze smakowaly
wysmienicie
Aga
|