Data: 2001-11-10 16:20:46
Temat: Re: śledzie w kożuchu
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Macabra <i...@r...com.pl> a écrit dans le message :
00d201c16a01$0fced7d0$9a0c63d9@nieznany...
>
> Z radosci chcialabym poinformowac, ze robilam dzis pysznego królika.
> A bylo to tak:
>
> Tuszki królika dwie
> puszka pomidorów
> dwie cebule
> palka cynamonu
> pare gwozdzików
> sól, pieprz, lisc laurowy, pieprz ziarnisty
> olej
>
> Warzywa poddusilam na oleju z przyprawami, króla umylam, osuszylam,
> posolilam, zrumienilam na ostrym ogniu na patelni. Zrumienione tusze
> wrzuciam do naczynia zaroodpornego, zalalam masa warzywna, zamklam i do
> pieca 200 stopni na 45 minut. Pietnascie minut przed koncem odkrylam, coby
> sos z lekka odparowal. Ajajaj.
>
> Podalam to z bagietka, chociaz moje szczesci stwierdzilo, ze lepsze byloby
z
> ryzem. Moze i mial racje. I tak bylo swietne.
>
> --
Qrcze, przez ciebie sobie wlasnie przypomnialam, ze obiadu nie jadlam !
--
Niesz !
|