Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sliwki
Date: Tue, 31 Aug 2004 22:22:33 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <ch2mne$pm4$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ch2lfq$v2o$1@wroclaw.net.pl>
NNTP-Posting-Host: yy250.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1093983791 26308 80.53.130.250 (31 Aug 2004 20:23:11
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Aug 2004 20:23:11 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:212974
Ukryj nagłówki
Użytkownik "walkie" <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl> napisał w wiadomości
news:ch2lfq$v2o$1@wroclaw.net.pl...
> Mam problem, dostalam ogromna siate sliwek od tesciowej.
> I nie wiem co ja mam zrobic z tym...
> Nie wiem czy czuje sie na silach zrobic z tego jakies powidla. Te
> przepisy w google sa skomplikowane i czasochlonne a ja tyle czasu nie
> mam ;]
> Kto pomoze i podsunie jakis fajny pomysl? :)
> --
jezeli nie chce Ci sie robic powidel, ktore trzeba odparowywac kilka dni,
zrob dzem sliwkowy na zelfiksie. To opcja dla leniwych, moim zdaniem calkiem
smaczna.
Wypestkuj sliwki, wrzuc do gara, niech sie rozgotuja (mozesz je zmiksowac
malakserem albo nawet rozgniesc tluczkiem do ziemniakow na drobne czesci),
dodaj do smaku troche mniej cukru niz kaze zelfix 3:1 i juz. Dokladnie
wymieszac, przelac do sloikow, zakrecic, postawic na jakis czas do gory
nogami, zeby dobrze zassalo pokrywke i gotowe.
pozdrawiam
wkn
|