Data: 2006-04-09 02:48:47
Temat: Re: smaki sprzed lat/bylo: majonez
Od: b...@m...pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
| On Tue, 13 Dec 2005 20:16:02 +0100, JerzyN
| <0...@m...pl> wrote:
|
| >Krysia Thompson napisał(a):
| >> A jakie sa te tradycyjne smaki?
| >
| >Te, które przetrwały wieki.
| >;-)
| >pozdr. Jerzy
|
|
| Nie wierze w te same smaki sprzed lat...to tak, ja wspomnienia,
| ktore lukrujemy :))
|
| Pierz, stary cynik
| K.T. - starannie opakowana
eeeeeeeeeeech ............
musialam ojechac do Zamoscia.. niestety, wizyta byla z racji b. smutnych
okolicznosci, totez nie mialam nastroju do jedzenia ani do zakupow... jednak
w dzien wyjazdu z mego rodzinnego miasta na tyle juz byla 'opamietana', ze
zaczelam podgryzac .. no i... okazalo sie, ze zamojskie smako sa wczaz takie
same - zarowno szynka jak i pieczywo - niespotykane nigdzie indziej..
maslane, oznacza maslane, nie mowiac o tradycyjnych plackach cebulowych,
ktore sa tylko w Zamosciu :)
zatem Trys - one sa niekoniecznie lukrowane :)
Pozdrowka ;)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|