Data: 2004-12-09 12:58:54
Temat: Re: smalec domowy wysmażany nie pieczony dla początkującego
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "cezar" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cp9gt5$cbf$1@news.onet.pl...
> poszukuję smakowitego babcinego przepisu na smalec domowy,dzięki z góry za
> pomoc
> Tekila
>
No, dobra. Kupujemy dobrą słoninę. Trzeba zwrócić uwagę, żeby była gruba i
bez skóry (po prostu dla ułatwienia sobie roboty). Słoninę pokroić w drobną
kostkę (o boku tak mniej więcej pół centymetra). Włożyć do gara i topić na
maleńkim ogienku najlepiej na płytce. Mieszać od czasu do czasu. Jak się już
sporo wytopi - dodać co kto tam lubi, wersji jest wiele (np jabłko i
majeranek). Ja dodaję tylko cebulkę. Uważać, żeby się nie przypaliła. Na
końcu posolić.
Pozdrówka - Agnieszka
|