« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-14 06:45:08
Temat: smazona cukinia z serem [p]Przerobiony ortodoksyjny przepis wloski.
cukinie kroimy na plasterki (takie grubosci okolo pol centymetra), solimy,
pieprzymy
dajemy na patelnie na rozgrzany olej
smazymy z obu stron na zloto-brazowo
pod koniec smazenia posypujemy startym zoltym serem
Mozna posolic juz podczas smazenia. Ja sole przed i w trakcie.
Polecam, bardzo smaczne :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-14 07:04:11
Temat: Re: smazona cukinia z serem [p]
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:betjiq$g9b$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przerobiony ortodoksyjny przepis wloski.
> cukinie kroimy na plasterki (takie grubosci okolo pol centymetra), solimy,
> pieprzymy
> dajemy na patelnie na rozgrzany olej
> smazymy z obu stron na zloto-brazowo
> pod koniec smazenia posypujemy startym zoltym serem
Albo nie solimy, tylko na wierzch kładziemy plasterek rokpolu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-14 10:02:17
Temat: Odp: smazona cukinia z serem [p]Przed smażeniem posypać plasterki vegetą lub jarzynką i pozostawić na ok
5-10 min.
ania
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:betjiq$g9b$1@nemesis.news.tpi.pl...
: Przerobiony ortodoksyjny przepis wloski.
: cukinie kroimy na plasterki (takie grubosci okolo pol centymetra), solimy,
: pieprzymy
: dajemy na patelnie na rozgrzany olej
: smazymy z obu stron na zloto-brazowo
: pod koniec smazenia posypujemy startym zoltym serem
:
: Mozna posolic juz podczas smazenia. Ja sole przed i w trakcie.
: Polecam, bardzo smaczne :)
:
: Kruszyna
:
: --
: "Primum non stresere... "
:
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |